Skip to content

Förtrollad publik dansar fastän hjärtat brister

mars 15, 2011

Artist: Säkert!
Plats: Trädgår’n i Göteborg. Fullsatt.

Två nya låtar gör kvällen evig men ändå alltför kortvarig. Annikas röst är magisk med energifulla urladdningar som förvandlas kvickt från ilska till glädje. Någon ur publiken ger ett legoslott till bandet, det får symbolisera hur sagolik kvällen är.

Förbandet Ludwig Bell inleder med tralliga låtar nära Bob Hund. Det finns en lekfull glädje i instrument, texter och sång. Sångaren är exalterad över att få spela på en så stor scen. Exalteringen smittar av sig genom den underbara fantasin i texterna. Lite disharmoni med mikrofonerna och en ganska entonig röst från sångaren, särskilt i balladerna, sänker dock helhetsintrycket.

Tyvärr fortsätter mikrofontjutet också ett par gånger när Annika Norlin äntrar scenen, men vi förlåter henne så fort hon talar: ” Den här låten kom till när jag trodde jag hade svininfluensa” presenterar hon Influensa. Att få höra detta norrländska yrväder live är speciellt – bara Annikas minspel gör kvällen värd. Styrkan i texterna speglar sig i varje rörelse hon gör. Publiken sjunger hela tiden med, för det är omöjligt att inte följa med i sagorna som berättas.

Temat med sagor verkar vara Annikas grej under kvällen då hon själv ser ut som Rödluvan eller en magiker i sin röda cape. Det är också förtrollande ljud som kommer ur violinisten Frida Johanssons stråke, tillsammans med Annika liknar de två feer på scen.

Alla på scen i bandet strålar i spelande och sång och de är slående synkade i röster. En bra blandning av låtval ur första skivan Säkert! (2007) och andra skivan Facit (2010)gör ingen besviken. Lyckan över att två nya låtar spelas är total, alla lyssnar häpnat vajande i takt till fantastiska spelande från synthen. Här är variationen i Annikas röst lika stor som skillnaderna i hennes engelska band Hello Saferide och Säkert!-plattorna.

Bonuslåtarna är lugna trots jublet från publiken. Annika låter oss gå därifrån i fridfull eufori.

[Var du där? Kommentera! Minns du vad killen som sjöng Det kommer bara leda till något ont heter? Och vem spelade synth? Något annat du tycker jag missar?]

Annonser
One Comment
  1. Jakob Nyström sjöng på Det Kommer Bara…
    och hans syster Lovisa spelar orgel/sjunger och Mats Hammarström spelar synt/gitarr.
    Jakob sjöng även i Isolation Years.

    En av de nya låtarna var nog deras cover av The Radio Dept.s ”Heaven’s On Fire”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: