Skip to content

En första delseger för Stiefvater med vargarna på sin sida

oktober 30, 2011

Frost är den första delen i en trilogi av Maggie Stiefvater. Den som föll för Twilight faller för detta. Vad jag förutspår är att Frost är som bäst i början för att sedan ebba ut, medan Twilight går från ok till väldigt bra. Men, detta får läsning av de återstående böckerna säga.

 

Sedan Grace var liten har hon haft en nära sjuklig besatthet av vargarna, särskilt en varg som räddat hennes liv. För vargen själv kan detta mycket väl bli det sista året som det han verkligen vill vara – Sam, flickans Sam. Den sista tiden får de åtminstone tillsammans, där att skydda sig från kyla i varandras famnar blir livsviktigt. Orsaken för honom är att livet faktiskt tar slut om han blir kall, och orsaken för henne, detsamma i påtvingad ensamhet med sina föräldrar. Grace och Sam är det man i kärlekshistorier kallar ett, och det känns så ögonen tåras och hjärtat snörps.

 

Hemligheten med kylan och vargarna skapar relationer med människor Grace aldrig hade umgåtts med annars, därav väldigt olika personer att ty sig till eller ej. Grace är en väldigt stark tjej, kanske på grund av sin ensamhet, men där finns också något mer som hjälper henne stärka sig. Frågan är bara vad denna styrka kommer leda till? Och om hon kan vara stark för den lite mer känslige och kreative Sam (som för övrigt är en av de i topp tio intressantaste karaktärerna bokväg).

Annonser
3 kommentarer
  1. Jag tyckte helt klart om ”Frost”! (:

    • Ja! Den är verkligen underbar, och jag drar ut på att läsa fortsättningen. Vill stanna lite i Frost först, men antar att jag inte kan hålla mig så länge 🙂

      • Nu när du tagit steget och ska läsa andra boken (eller läser)! Go, go, go! (; Haha. ”Frost” var verkligen en av de där böckerna man bara inte vill ska ta slut. Det är liksom sorgligt att ha kommit till sista sidan. (: Och oh, ja, Edward och Jacob kan känna sig nerpetade av Sam! (: Helt klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: